Апетитна закуска із зелених помідорів взимку принесе особливе задоволення. Правильно ж підібрані спеції перетворять її на справжній шедевр! Така страва прикрасить не тільки повсякденний, але і святковий стіл. А гості ще довго будуть згадувати ваші кулінарні шедеври!
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Гвоздика – 4 бутона
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Перець чорний горошок – 16 шт.
- Вода – 750 мл
- Сіль – 20 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Готувати зелені помідори часточками на зиму просто! Помідори миємо й розрізаємо їх на кілька часточок. Вирізаємо плодоніжки.
Часник очищаємо, ділимо на зубчики і розрізаємо їх пластинками.
Банки стерилізуємо і викладаємо в них лавровий лист, гвоздику, горошини перцю, помідори і часник.
Воду відправляємо на вогонь, додаємо в неї цукор і сіль, доводимо до кипіння і додаємо оцет. Заливаємо маринад в банки з помідорами і накриваємо їх пластиковими кришками.
Тепер ставимо банки з помідорами у велику каструлю або залізне відро, заливаємо водою, більше ніж на половину і ставимо на плиту. Кип’ятимо банки 20 хв.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з часником мариновані Різані помідори Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат із зелених помідорів на зиму Солодкі мариновані помідори