Апетитна закуска із зелених помідорів взимку принесе особливе задоволення. Правильно ж підібрані спеції перетворять її на справжній шедевр! Така страва прикрасить не тільки повсякденний, але і святковий стіл. А гості ще довго будуть згадувати ваші кулінарні шедеври!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Гвоздика – 4 бутона
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Перець чорний горошок – 16 шт.
  • Вода – 750 мл
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Готувати зелені помідори часточками на зиму просто! Помідори миємо й розрізаємо їх на кілька часточок. Вирізаємо плодоніжки.

Часник очищаємо, ділимо на зубчики і розрізаємо їх пластинками.

Банки стерилізуємо і викладаємо в них лавровий лист, гвоздику, горошини перцю, помідори і часник.

Воду відправляємо на вогонь, додаємо в неї цукор і сіль, доводимо до кипіння і додаємо оцет. Заливаємо маринад в банки з помідорами і накриваємо їх пластиковими кришками.

Тепер ставимо банки з помідорами у велику каструлю або залізне відро, заливаємо водою, більше ніж на половину і ставимо на плиту. Кип’ятимо банки 20 хв.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з часником мариновані Різані помідори Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат із зелених помідорів на зиму Солодкі мариновані помідори