Салат із зелених помідорів часточками – ідеальна закуска, яка чудово поєднується з різними м’ясними стравами. Головною особливістю такої заготовки є її пікантна нотка кислинки. Дотримуючись покрокової інструкції, яка представлена в даному рецепті, ви без праці зможете приготувати салат із зелених помідорів часточками в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори зелені – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Масло рослинне – 0.5 л.
  • Томатний сік – 0.5 л.
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування зелених помідор часточками смачний! Для початку очищає цибулини від лушпиння, потім нарізаємо їх півкільцями.

Беремо помідори і ретельно промиваємо їх. Після цього нарізаємо помідори часточками.

Миємо та очищаємо моркву. Після цього натираємо її на тертці моркви по-корейськи.

Всі подрібнені овочі необхідно викласти у велику каструлю.

Туди ж виливаємо томатний сік, рослинне масло, цукор і сіль. Все ретельно перемішуємо.

Наступний крок – відправляємо каструлю на повільний вогонь. Її вміст має тушкуватися півтори години.

Тим часом можна зайнятися стерилізацією банок. Це можна зробити за допомогою духовки, мікрохвильові печі, включивши на цих приладах режим «Пар».

Готовий салат розкладаємо в стерилізовані банки. Їх потрібно перевернути догори дном і накрити щільним ковдрою. Після того, як вміст банок охолоне, їх можна відправляти на зберігання в темне прохолодне місце.

Зелені помідори по-корейськи Зелені помідори по-корейськи на зиму Помідори без оцту на зиму Помідори з маслом на зиму Помідори часточками на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салати без кабачків на зиму Томати, залиті окропом