Пряна і гостра начинка для томатів з перців і часнику зробить заготівлю пікантною. Таку холодну закуску можна подавати до будь-яких страв, м’ясних або рибних і прикрасити їй будь-який стіл, витративши лише час на відкриття банки.


Інгредієнти: на 9 л.

  • Помідори зелені – 4,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 склянки
  • Часник – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 250 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Готувати зелені помідори фаршировані аджикою одне задоволення! Овочі ретельно промийте і викладіть на рушник просохнути. Банки перевірте на відсутність сколів і тріщин, добре помийте з содою і стерилізуйте в гарячій духовці 10 хвилин.

Перці очистіть, видаліть серцевину і насіння. Якщо хочеться більше гостроти – в гіркому перці залиште насіння. Перці перемеліть на м’ясорубці разом з очищеним часником і перемішайте.

На кожному томаті зробіть надріз хрестом, не розрізаючи їх повністю.

Ножем акуратно розкладіть начинку по виїмках плодів і складіть в банку щільно. Закип’ятити воду в каструлі з цукром і сіллю, поваріть 2 хвилини і влийте оцет, добре розмішайте рідина.

Влийте розсіл в банки і прикрийте кришками, поки заготовка не охолоне. Закрийте тару поліетиленовими кришками.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори з часником Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори фаршировані часником на зиму Помідори чилі на зиму Солоні помідори на зиму