Пряна і гостра начинка для томатів з перців і часнику зробить заготівлю пікантною. Таку холодну закуску можна подавати до будь-яких страв, м’ясних або рибних і прикрасити їй будь-який стіл, витративши лише час на відкриття банки.
Інгредієнти: на 9 л.
- Помідори зелені – 4,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Перець чилі – 4 шт.
- Сіль – 0,5 склянки
- Часник – 250 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Оцет яблучний 6% – 250 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати зелені помідори фаршировані аджикою одне задоволення! Овочі ретельно промийте і викладіть на рушник просохнути. Банки перевірте на відсутність сколів і тріщин, добре помийте з содою і стерилізуйте в гарячій духовці 10 хвилин.
Перці очистіть, видаліть серцевину і насіння. Якщо хочеться більше гостроти – в гіркому перці залиште насіння. Перці перемеліть на м’ясорубці разом з очищеним часником і перемішайте.
На кожному томаті зробіть надріз хрестом, не розрізаючи їх повністю.
Ножем акуратно розкладіть начинку по виїмках плодів і складіть в банку щільно. Закип’ятити воду в каструлі з цукром і сіллю, поваріть 2 хвилини і влийте оцет, добре розмішайте рідина.
Влийте розсіл в банки і прикрийте кришками, поки заготовка не охолоне. Закрийте тару поліетиленовими кришками.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори з часником Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори фаршировані часником на зиму Помідори чилі на зиму Солоні помідори на зиму