Зелені помідори з часником та морквою – цікавий варіант закуски, яка передбачає стерилізацію і використання оцту. Помідори виходять в міру гострими, з чудовим пікантним смаком. Поєднання часнику і моркви вдале саме по собі, а використання даних продуктів для приготування зелених помідорів на зиму – виграшний варіант!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати зелені помідори на зиму з часником та морквою. Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо великими кружечками.

Часник очищаємо.

Гострий перець промиваємо і крупно нарізаємо.

Підготовлені овочі кладемо в чашу блендера і подрібнюємо їх.

Зелені помідори ретельно промиваємо. Потім на кожному томаті необхідно зробити глибокий надріз. Після цього акуратно розкриваємо надріз і викладаємо в нього підготовлену пікантну начинку. Аналогічним чином наповнюємо начинкою з моркви і часнику всі плоди.

У чисті стерилізовані банки кладемо по лавровому листу, парі гвоздик.

Потім укладаємо зелені помідори з начинкою в підготовлені банки.

Приготуємо маринад. У каструлю набираємо воду, додаємо туди ж цукровий пісок і сіль, а також чорний перець. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні ще пару хвилин. В кінці вливаємо оцет.

Підготовленим маринадом заливаємо зелені помідори в банках. Прикриваємо банки кришками і стерилізуємо ємності протягом 15 хвилин з моменту закипання води. Потім герметично закрити банки кришками, закутуємо ковдрою до повного охолодження.

Після остигання переміщуємо зелені помідори з часником та морквою на зберігання в прохолодне місце.

Приємного вам апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори як в магазині Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках Томати, залиті окропом