Зелені помідори з часником та морквою – цікавий варіант закуски, яка передбачає стерилізацію і використання оцту. Помідори виходять в міру гострими, з чудовим пікантним смаком. Поєднання часнику і моркви вдале саме по собі, а використання даних продуктів для приготування зелених помідорів на зиму – виграшний варіант!
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Часник – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Перець чилі – 3 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 6 шт.
- Для маринаду: –
- Вода – 1,5 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати зелені помідори на зиму з часником та морквою. Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо великими кружечками.
Часник очищаємо.
Гострий перець промиваємо і крупно нарізаємо.
Підготовлені овочі кладемо в чашу блендера і подрібнюємо їх.
Зелені помідори ретельно промиваємо. Потім на кожному томаті необхідно зробити глибокий надріз. Після цього акуратно розкриваємо надріз і викладаємо в нього підготовлену пікантну начинку. Аналогічним чином наповнюємо начинкою з моркви і часнику всі плоди.
У чисті стерилізовані банки кладемо по лавровому листу, парі гвоздик.
Потім укладаємо зелені помідори з начинкою в підготовлені банки.
Приготуємо маринад. У каструлю набираємо воду, додаємо туди ж цукровий пісок і сіль, а також чорний перець. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні ще пару хвилин. В кінці вливаємо оцет.
Підготовленим маринадом заливаємо зелені помідори в банках. Прикриваємо банки кришками і стерилізуємо ємності протягом 15 хвилин з моменту закипання води. Потім герметично закрити банки кришками, закутуємо ковдрою до повного охолодження.
Після остигання переміщуємо зелені помідори з часником та морквою на зберігання в прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори як в магазині Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках Томати, залиті окропом