Часом через смакові відчуття можна повернути час назад. Цей рецепт допоможе приготувати ті самі консервовані зелені помідори і на мить повернутися в радянський час. Технологія приготування цієї заготовки в умовах домашньої кухні дещо відрізняється, адже на заводах в той час продукт обробляли на спеціальних термостатах. Ну а вдома можна застосовувати метод звичної стерилізації у воді. Кількість інгредієнтів вказана для отримання трьох літрів готових помідорів.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 1 гілка
  • Петрушка – 1 гілка
  • Селера – 1 гілка
  • Перець чорний горошок – 2 – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль велика – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Оцет столовий 9% – 60 мл

Процес приготування:

Рецепт приготування зелених помідор як у садку смачний! Помідори ретельно промиваємо в проточній воді, обсушуємо. В області плодоніжки робимо кілька проколів зубочисткою.

Часник очищаємо від лушпиння, зубки промиваємо та нарізаємо великими шматками. Перець чилі миємо, обсушуємо й нарізаємо впоперек кільцями. Зелень промиваємо, обсушуємо і крупно рубаємо ножем.

В залежності від обсягу і кількості вибраних банок вказану кількість солі, цукру, зелені, спецій і оцту потрібно розділити на рівні частини. У чисті сухі банки кладемо підготовлену зелень, лавровий лист, горошини перцю, подрібнені чилі і часник. Поверх досить щільно укладаємо зелені помідори. Поверх помідорів висипаємо сіль та цукровий пісок. Заливаємо банки з помідорами киплячою водою, потім вливаємо оцет. Накриваємо банки бляшаними кришками і ставимо їх в ємність з холодною водою. Вода повинна доходити до 2/3 висоти банок. Ємність з встановленими банками ставимо на плиту, доводимо воду до кипіння і стерилізуємо помідори протягом п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання.

Після закінчення зазначеного часу акуратно дістаємо банки і закрити їх кришками. Даємо банкам охолонути і прибираємо їх в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори на зиму Помідори гарячим способом Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Томати, залиті окропом