Оригінальну закуску з зелених помідорів можна приготувати швидко і просто. Замість довгої стерилізації та інших видів обробки, у заготовку можна додати аспірин. Помідори будуть довго зберігатися і радувати своїм смаком цілий рік.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Аспірин – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати зелені помідори з аспірином на зиму, зелені помідори ретельно промиваємо, видаляємо плодоніжки.

Кожен плід акуратно розрізаємо на половинки.

На дно стерилізованих банок висипаємо горошини чорного перцю і спеції за смаком.

На них викладаємо зелені помідори до горлечка банки.

Зверху помідори посипаємо сіллю, цукром і здрібненим аспірином, додаємо оцет. Заливаємо це все охолодженою кип’яченою водою і закриваємо кришкою.

Закатуємо, кілька разів перевертаємо заготовки для рівномірного розподілу сухих інгредієнтів. Потім даємо закуски настоятися 1-2 години і відправляємо на зберігання. Готово!

Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори як в магазині Помідори без стерилізації на зиму Помідори з аспірином Помідори з цукром на зиму Помідори холодним способом Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори без стерилізації