Оригінальну закуску з зелених помідорів можна приготувати швидко і просто. Замість довгої стерилізації та інших видів обробки, у заготовку можна додати аспірин. Помідори будуть довго зберігатися і радувати своїм смаком цілий рік.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Аспірин – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати зелені помідори з аспірином на зиму, зелені помідори ретельно промиваємо, видаляємо плодоніжки.
Кожен плід акуратно розрізаємо на половинки.
На дно стерилізованих банок висипаємо горошини чорного перцю і спеції за смаком.
На них викладаємо зелені помідори до горлечка банки.
Зверху помідори посипаємо сіллю, цукром і здрібненим аспірином, додаємо оцет. Заливаємо це все охолодженою кип’яченою водою і закриваємо кришкою.
Закатуємо, кілька разів перевертаємо заготовки для рівномірного розподілу сухих інгредієнтів. Потім даємо закуски настоятися 1-2 години і відправляємо на зберігання. Готово!
Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори як в магазині Помідори без стерилізації на зиму Помідори з аспірином Помідори з цукром на зиму Помідори холодним способом Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори без стерилізації