Цей рецепт гострого салату із зелених помідорів настільки простий, що руки самі просяться приготувати хоч баночку закуски. Цей рецепт придумали винахідливі радянські господині, які не знають куди направити так нелюбимі багатьма зелені томати. Обов’язково спробуйте оцінити цю закуску, особливо, якщо у вас є зелені помідори і ви не знаєте що з ними зробити.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Зелень – за смаком
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Як почати готувати зелені помідори з часником і перцем? Всі інгредієнти для салату підготуйте заздалегідь. Томати промийте і наріжте на скибочки-четвертинки. Зелень з часником теж наріжте за смаком, а потім подрібніть перець: гіркий перець поріжте кільцями, болгарський – скибочками.

Подальше приготування зовсім просте: всі інгредієнти, які зможуть увійти в банку, утрамбуйте в чисту простерилизованную трилітрову банку. Залийте в банку розсіл, який краще приготувати заздалегідь. Для цього розчиніть в олії з оцтом цукор і сіль. Можете трохи прогріти суміш в СВЧ або на водяній бані, для прискорення процесу. Закрийте банку кришкою і залиште в такому стані на пару годин.

Через кілька годин продукти в банку трохи осяде, і ви зможете додати до них те, що залишилося – це близько півкіло помідорів з перцями. Утрамбуйте залишки суміші в банку і закрийте її кришкою. Банку приберіть в темне нежарке місце на добу.

Через добу обов’язково струсіть банку з заготівлею, щоб все добре перемішалося. Овочі дадуть ще більше соку і салат вже буде майже повністю покритий заправкою.

Після того як банку простоїть ще добу в своєму куточку, знову струсніть її. Овочі до цього часу вже повинні неабияк пустити сік і збліднути, це означає, що вони майже готові.

На третю добу ваша закуска буде вже повністю готова до вживання. Можете вже почати її пробувати або прибрати в холодильник на зберігання.

Цей салат буде вологим, в гострому розсолі. Закуска добре підійде до жирним гарячих страв або алкогольних напоїв, а також урізноманітнює святкове застілля.

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Помідори чилі на зиму Солоні зелені помідори Солоні помідори з часником Солоні помідори холодним способом