В’ялені помідори – поширена італійська закуска з невимовним смаком і ароматом. Червоні в’ялені помідори можна знайти практично в будь-якому супермаркеті, а от зелені в’ялені помідори зустрічаються рідше. Сьогодні пропоную приготувати в’ялені зелені помідори самостійно.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Чебрець свіжий – 0,5 ч. л.
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Розмарин сушений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – за смаком

Процес приготування:

Рецепт в’ялених зелених помідор смачний! Зелені помідори відберіть міцні і приблизно однакового розміру (краще всього брати дрібні або середні плоди). Зелені помідори і гострий перець ретельно промийте під проточною водою, а потім залиште обсохнути.

Часник очистіть від лушпиння.

Гострий перець розріжте навпіл, очистіть від насіння і серцевини.

Зелені помідори розріжте навпіл.

Викладіть на деко, застелений пекарської папером, посоліть, додайте чорний мелений перець, сушений чебрець, сушений базилік сушений розмарин, а зверху збризніть невеликою кількістю оливкової олії.

помістіть Деко в духовку. Встановіть температуру 100 градусів, сушіть приблизно 4-6 годин з відчиненими дверцятами.

Періодично перевертайте, щоб зелені помідори готувалися рівномірно.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі.

В стерильні банки укладіть остиглі в’ялені зелені помідори, пересипаючи шари подрібненим часником і гострим перцем.

Залийте банки з в’яленими помідорами оливковою олією.

Закрутіть банки стерильними кришками. Потім приберіть в холодильник. Приблизно через 2 тижні можна пробувати зелені в’ялені помідори.

Приємного апетиту!

В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в олії В'ялені помідори з базиліком Помідори чилі на зиму