Желе з чорної смородини «п’ятихвилинка» зберігає велику кількість вітамінів. Виходить не нудотним з приємною кислинкою. Желе з чорної смородини буде прекрасною прошарком в домашніх торти і пироги. Якщо хочете, щоб желе було солодше, додайте більше цукрового піску.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати желе з чорної смородини п’ятихвилинка. Чорну смородину переберіть, промийте проточною водою, перекладіть в друшляк, щоб зайва рідина скла.
Чисту смородину подрібніть зручним способом – пропустіть через м’ясорубку або подрібніть заглибним блендером, також можна використовувати кухонний комбайн.
Подрібнену смородину протріть через сито або марлю, складену в кілька разів.
Щоб не забруднити руки, надіньте рукавички одноразові. Відіжміть марлю руками.
Масу перемістити в каструлю з товстим дном, засипте цукровий пісок. Поставте каструлю на повільний вогонь і нагрівайте до повного розчинення цукрового піску. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
Гаряче варення розлийте в заздалегідь стерилізовані баночки (стерилізувати банки можна в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані). Закрийте чистими сухими кришками. Повністю остигле желе добре загусне. Желе зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Джем з чорної смородини Джеми Желеподібне варення 5-хвилинка з чорної смородини Чорна смородина на зиму