Домашній житній хліб без додавання пшеничного борошна виходить корисним і не занадто калорійним. Простий і цікавий рецепт оцінять прихильники здорового харчування. Спробуйте!


Інгредієнти: на .

  • Житнє обдирне борошно – 500 гр.
  • Солод житній ферментований – 40 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Коріандр – 20 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

Готувати житній хліб без пшеничного борошна в хлібопічці просто! Відміряємо потрібну кількість житнього борошна і відразу ж просіваємо її.

Солод заливаємо постигла кип’яченою водою і розмішуємо його.

Всипаємо борошно в форму хлібопічки. Сюди ж додаємо сіль, мед, дріжджі, рослинна олія та насіння коріандру.

Тонким струменем вливаємо настоявшийся солод з водою.

Включаємо хлібопічка в режимі «житній хліб». Продукт буде готовий через три з половиною години.

Акуратно витягаємо готовий житній хліб з хлібопічки. Подаємо його до столу і нарізаємо!

Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці LG Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб з солодом в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці