Домашній житній хліб без додавання пшеничного борошна виходить корисним і не занадто калорійним. Простий і цікавий рецепт оцінять прихильники здорового харчування. Спробуйте!
Інгредієнти: на .
- Житнє обдирне борошно – 500 гр.
- Солод житній ферментований – 40 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Коріандр – 20 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Готувати житній хліб без пшеничного борошна в хлібопічці просто! Відміряємо потрібну кількість житнього борошна і відразу ж просіваємо її.
Солод заливаємо постигла кип’яченою водою і розмішуємо його.
Всипаємо борошно в форму хлібопічки. Сюди ж додаємо сіль, мед, дріжджі, рослинна олія та насіння коріандру.
Тонким струменем вливаємо настоявшийся солод з водою.
Включаємо хлібопічка в режимі «житній хліб». Продукт буде готовий через три з половиною години.
Акуратно витягаємо готовий житній хліб з хлібопічки. Подаємо його до столу і нарізаємо!
Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці LG Хліб в хлібопічці на 1 кг Хліб з солодом в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці