Квас з хріном добре втамовує спрагу і розігріває апетит. Він хороший не тільки як напій, але і ідеально підходить як основа для окрошки і холодника. Приготувати такий квас можна дуже легко навіть в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Вода – 4 л
  • Сухарі житні – 800 гр.
  • Хрін – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Мед – 100 гр.
  • Сухі дріжджі – 25 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати житній квас з хріном, підготуйте всі необхідні інгредієнти. Сухарі можна взяти готові або приготувати їх з житнього хліба самостійно в духовці.

Сухарі залийте окропом і залиште на 2 години. Потім рідину процідіть через складену вдвічі марлю. Температура рідини повинна бути рівною 33-35 градусів. Додайте цукор і дріжджі, добре розмішайте. Наступний етап бродіння займе не менше 6 годин, це залежить від температури приміщення, в теплому місці процес буде йти швидше.

Хрін натріть на дрібній тертці. Коли на поверхні квасу почне збиратися піна, додайте хрін і мед, залиште ще на пару годин.

Процідіть квас ще раз через марлю, розлийте його по пляшках і поставте в холодильник для зберігання. Подавайте квас охолодженим.

Приємного апетиту!

Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах