При виборі хліба частіше варто віддавати перевагу цельнозеровым варіантів, оскільки вони набагато корисніше. Як з точки зору складу, так і процесу перетравлення організмом. Власникам хлібопічок можна нескінченно експериментувати з різними видами хліба: цільнозерновим, хлібом та іншими корисними добавками. Важливо тільки слідувати вказаним пропорціям конкретного рецепту, щоб результат виправдав очікування, і хліб вийшов пористим і смачним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно цільнозернові – 600 гр.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 10 мл
- Сіль – 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 390 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати житній цільнозерновий хліб в хлібопічці легко! Щоб хліб пропікся рівномірно і мав збалансований смак, важливо дотримуватися пропорції інгредієнтів і чітко відміряти їх кількість. Для цього використовуємо мірні інструменти.
Вливаємо в форму хлібопічки нагріту до теплої температури питну воду, додаємо молоко і рослинне масло без запаху. Потім додаємо сіль та цукровий пісок. Поверх рідин висипаємо цільнозернове борошно.
Поміщаємо чашу в хлібопічку, закриваємо кришкою і ставимо програму швидкої випічки хліба (орієнтовний час – 2,5 години). Вага буханця – один кілограм, ступінь піджареної скоринки вибираємо на свій смак. Стартуємо. Після закінчення етапу замісу тісто має виглядати оформленим, однорідним грудкою.
Після завершення програми випічки дістаємо чашу з випеченим хлібом. Перевертаємо її догори дном і дістаємо гарячу хлібину.
Виріб кладемо для охолодження на решітку, щоб не утворювався конденсат. У остиглого хліба пухкий, среднепористый м’якуш з вираженою текстурою.
Приємного апетиту!
Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб на молоці у хлібопічці