Французький хліб готується на базі пшеничного борошна і води. Необхідні добавки – сіль і сухі дріжджі. Ось такий скромний набір інгредієнтів дає пухкий пористий хліб з дуже смачною хрусткою скоринкою. Це відмінний варіант для сніданку: на нейтральний за смаком хліб можна намазати будь паштети, креми, пасти, м’які сири – і поєднання вийде в будь-якому випадку смачним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вода – 210 мл
  • Борошно пшеничне – 360 гр.
  • Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.
  • Сіль велика – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати французький хліб в хлібопічці Мулинекс просто! Дотримуючись списку інгредієнтів, по черзі закладаємо в форму продукти. Воду трохи нагріваємо, щоб вона була тепла, і вливаємо в чашу.

Поверх висипаємо попередньо просіяне борошно, сіль і сухі дріжджі.

Ставимо чашу в прилад, вибираємо програму «Французька булка», вказуємо при цьому вагу 500 грам.

Час автоматично виставляється на три години.

Закриваємо кришку і натискаємо кнопку старт. Прилад почне роботу по замісу тіста. Коли цей етап буде завершено, прозвучить сигнал, після якого хлібопічка перейде на підйом та подальшу випічку хліба. В цей час кришку вже не відкриваємо, щоб не порушити процес вистоювання і випікання тіста.

Після закінчення часу випічки прозвучить сигнал про готовність хліба. Дістаємо чашу з рум’яною паляницею. Перевертаємо Форму і акуратно витягаємо французький хліб.

Кладемо буханець на решітку і даємо їй повністю охолонути, накривши рушником.

Приємного апетиту!

Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Мулинекс Хліб в хлібопічці на 1 кг