зі слив Ткемалі – традиційний грузинський соус, який ідеально поєднується з м’ясними стравами, птахом, рибою і багатьма гарнірами. Основний інгредієнт – кисла зливу. Якщо ви хочете істотно заощадити час приготування соусу ткемалі, використовуйте мультиварку.
Інгредієнти: на 0.5 порц.
- Жовта алича – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Часник – 5 зуб.
- Базилік свіжий – 30 гр.
- М’ята свіжа – 30 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Коріандр – 1 ст. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування зі слив ткемалі в мультиварці. Чисті банки і кришки поставте в ємність для приготування страв на пару і включіть мультиварку в цьому ж режимі. Таким чином, ми проведемо стерилізацію.
Тим часом слід перебрати і вимити аличу, скласти її в чашу мультиварки і залишити на півгодини, включивши прилад в режимі гасіння.
Через півгодини відключаємо мультиварку.
Викладаємо протушенную аличу на друшляк і там же її перетираємо в пюре.
Пюре з аличі виливаємо в окрему ємність мультиварки і кип’ятимо, включивши режим «Пар». Через кілька хвилин після того, як пюре закипить. Додайте сіль, цукор, коріандр і хмелі-сунелі.
Кріп, м’яту і базилік промийте під проточною водою і подрібніть, промитий і очищений перець-чилі наріжте дрібним кубиком. Всі ці інгредієнти потрібно додати в гаряче пюре з аличі. Все ретельно перемішуємо.
Сталося розлити соус в чисті сухі банки.
Новости