зі слив Ткемалі – традиційний грузинський соус, який ідеально поєднується з м’ясними стравами, птахом, рибою і багатьма гарнірами. Основний інгредієнт – кисла зливу. Якщо ви хочете істотно заощадити час приготування соусу ткемалі, використовуйте мультиварку.


Інгредієнти: на 0.5 порц.

  • Жовта алича – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Базилік свіжий – 30 гр.
  • М’ята свіжа – 30 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування зі слив ткемалі в мультиварці. Чисті банки і кришки поставте в ємність для приготування страв на пару і включіть мультиварку в цьому ж режимі. Таким чином, ми проведемо стерилізацію.

Тим часом слід перебрати і вимити аличу, скласти її в чашу мультиварки і залишити на півгодини, включивши прилад в режимі гасіння.

Через півгодини відключаємо мультиварку.

Викладаємо протушенную аличу на друшляк і там же її перетираємо в пюре.

Пюре з аличі виливаємо в окрему ємність мультиварки і кип’ятимо, включивши режим «Пар». Через кілька хвилин після того, як пюре закипить. Додайте сіль, цукор, коріандр і хмелі-сунелі.


Кріп, м’яту і базилік промийте під проточною водою і подрібніть, промитий і очищений перець-чилі наріжте дрібним кубиком. Всі ці інгредієнти потрібно додати в гаряче пюре з аличі. Все ретельно перемішуємо.

Сталося розлити соус в чисті сухі банки.

Новости