Яловичина і мариновану цибулю створені один для одного. А якщо цей дует обрамлений солоними огірочками і пасерованим морквою, то виходить просто свято смаку. Гостра часникова заправка додає характеру і аромату. Чоловікам такий салат точно сподобається.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Майонез – 80 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст.л.
  • Вода (для маринаду) – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок (для маринаду) – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з яловичиною і маринований цибулею. Яловичину необхідно заздалегідь відварити. Для цього шматок м’яса опускаємо в киплячу підсолену воду, закриваємо кришкою і при кипінні малої інтенсивності варимо протягом півтора-двох годин. Наприкінці варіння яловичина повинна стати м’якою. Витягаємо яловичину з бульйону, даємо повністю охолонути й нарізаємо у вигляді тонкої соломки.

Ріпчасту цибулю бажано використовувати червоного салатного сорту. Він м’якше за смаком і краще підходить для салатів. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими напівпрозорими полукружиями. Вкладаємо нарізану цибулю в невелику плоску миску, заливаємо його оцтом, водою і цукром, перемішуємо і даємо промаринуватися протягом 15-20 хвилин.

Поки цибуля маринується, солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою. Рідина, яка виділиться під час нарізки, потрібно злити. Морква промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці з великими отворами. На сковорідці розігріваємо рослинне масло і поміщаємо туди натерту моркву. При невеликій температурі моркву пасеруємо, поки вона не стане м’якою і податливою. Знімаємо з плити і даємо їй повністю охолонути.

В глибоку салатницю поміщаємо соломку з яловичини, нарізаний солоний огірок і остиглу моркву. Маринований лук віджимаємо від маринаду і також додаємо в салатницю до решти інгредієнтів. Для приготування заправки змішуємо в окремій мисочці майонез і пропущений через прес зубчик часнику. Отриманої поливаємо заправкою салат і акуратно перемішуємо.

Даємо салату трохи постояти в холодильнику: годину або два. За цей час інгредієнти просочаться заправкою, м’ясо стане більш пікантним і соковитим. Подаємо на стіл, прикрасивши гілочками зелені.

Приємного апетиту!

Новости