Неймовірно красиве і апетитне блюдо! Зару біляш по-татарськи стане прикрасою святкового столу і приємно порадує гостей. Оригінальне, приголомшливо смачне блюдо, з соковитою ароматною начинкою! Просто смакота!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Кефір – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яловичина – 600 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт зур біляша по-татарськи в духовці гранично простий! У глибокій ємності змішуємо кефір, сметану, борошно і сіль. Ретельно все перемішуємо і формуємо еластичне тісто. Даємо йому відпочити 30 хв.

У цей час нарізаємо кубиками м’ясо яловичини.

Картоплю чистимо та миємо. Ріжемо його квадратиками.

Цибулю чистимо від лушпиння нарізаємо його також, як картоплю.

З’єднуємо яловичину, картоплю і цибулю. Солимо і приправляємо за смаком.

Тепер готове тісто ділимо на дві частини. Одна повинна бути приблизно 150-170 гр. Більшу частину розгортаємо в коржик і викладаємо її на дно промазаної рослинним маслом форми. Краї тіста загинаємо по бортику.

З залишився тесту також розкачуємо корж-прикраса, а також робимо невелику кульку.

У форму на тісто кладемо начинку, накриваємо коржем-прикрасою, робимо в серединці отвір і закриваємо його кулькою з тіста. Ставимо в духовку запікатися на 2,5 години при 180 градусах. Через 40 хв. Знижуємо температуру до 150, відкриваємо кришку-прикраса і вливаємо трохи бульйону.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші без дріжджів Біляші в духовці Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом і картоплею Біляші на сметані