Заморожують абрикоси на зиму у вигляді сирого варення багато господинь, адже цей фрукт після розморожування, відмінно зберігає свій приємний аромат, смак і корисні властивості. Для такого варення абрикоси або подрібнюють будь-яким способом, або нарізають часточками і змішують з цукром. Щоб десерт вийшов вдалим, вибирають зрілі плоди з яскравою і соковитою м’якоттю.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Абрикоси – 5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати абрикоси без варіння блендером на зиму в морозилці? Самий простий і легкий варіант – половинки абрикосів скласти в пластикову ємність і просто заморозити без додавання цукру. Їх використовують для компоту і домашньої випічки.

Для заморозки сирого варення, абрикоси ретельно промийте холодною водою і насухо витріть рушником, інакше ваш десерт швидко прокисне.

Абрикоси розріжте на половинки і видалити кісточку. Помістіть їх в глибокий посуд.

Потім, підготовлені абрикоси обов’язково зважте для правильного розрахунку цукру. Цукор до такого варення беруть (за смаком) не менше 0,6 м і не більше 1 кг на 4 кг очищених від кісточок абрикосів. Розрахованим кількістю цукру засипте абрикосові половинки.

Потім, за допомогою заглибного блендера, подрібніть абрикоси з цукром до стану однорідного пюре. Бажано, щоб цукор повністю розчинився. Це можна зробити в чаші кухонного комбайна або блендера.

Приготоване абрикосове варення без варіння, расфасуйте в пластикові лоточки або баночки і можете помістити в морозильну камеру. Воно добре зберігається і при не дуже низькій температурі морозилки.

Смачних і вдалих заготовок!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів на зиму