Серед величезної кількості консервації на зиму абрикосове варення займає гідне місце. Варення з абрикосів виходить ароматною і дуже смачною. Воно настільки запашне, що кожна ложечка цього ласощі нагадує літо. Красиві фруктові скибочки і бурштиновий сироп роблять це варення безперечним лідером серед солодких заготовок на зиму.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з абрикосів цілими шматочками, плоди абрикосів ретельно промиваємо, розрізаємо на половинки, видаляючи при цьому кісточки. Підготовлені половинки абрикосів викладаємо внутрішньою частиною вгору в ємність, у якій буде готуватися варення. Коли шар з абрикосів покриє дно, присипаємо його цукровим піском. Також чинимо і з іншими шарами.

Коли покриєте цукровим піском останній шар з абрикосів, ємність слід накрити кришкою і на ніч поставити в холодильник.

За ніч абрикоси пустять багато соку – часточки будуть знаходитися повністю в сиропі.

Ставимо ємність з абрикосами на вогонь, акуратно перемішуючи осів цукровий пісок. Після закипання тримаємо варення на вогні ще 5 хвилин. При необхідності знімайте образовывающуюся піну. Потім знімаємо абрикоси з вогню і повністю охолодити. Після цього знову проварюємо їх 5 хвилин після закипання і потім охолоджуємо. Третій раз варимо абрикосове варення до готовності (крапля готового варення не буде розтікатися на сухий тарілки).

В стерилізовані банки розкладаємо гаряче абрикосове варення, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.

Ароматне варення з абрикосових часточок готово! Насолоджуйтеся густим, солодким і чарівно смачним ласощами!

Приємного вам чаювання!

Абрикоси в сиропі без кісточок на зиму Абрикоси в сиропі часточками на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення з абрикосів в сиропі на зиму Варення з абрикосів на зиму