Рецепт привабливий тим, що з його допомогою можна швидко і легко заготовити абрикоси на зиму. Завдяки закатці без стерилізації продукт зберігає всі вітаміни і корисні властивості. Щоб зберегти десерт на більш тривалий час, додамо в сироп лимонну кислоту.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Абрикоси (без кісточок) – 1,5 – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування абрикосів в сиропі часточками без стерилізації на зиму. Підберемо необхідну тару. Якщо банки і кришки не мають дефектів, обробляємо їх харчовою содою. Вимиваємо проточною водою і відправляємо на стерилізацію. Кришки необхідно обшпарити окропом перед закруткою.

Поки ємності проходять термообробку, займемося абрикосами. Відбираємо тільки стиглі, щільні, без гнилі і зіпсованих ділянок, плоди. Вимиваємо їх в прохолодній воді. Щоб в десерті не було зайвої вологи, обтираем абрикоси паперовим рушником.

Щоб видалити кісточки з плодів, слід абрикоси розрізати навпіл. Після виймання кісточок нарізаємо кожну половинку плодів часточками.

Викладаємо абрикоси на дно банок. Вливаємо очищену воду в каструлю і доводимо її до кипіння. Заливаємо крутим окропом абрикоси в банках і накриваємо кришками. Залишаємо заготовку в такому вигляді на 10 хвилин.

Знову вливаємо в каструлю очищену воду. Висипаємо в неї цукор і лимонну кислоту. Доводимо сироп до кипіння. Варимо суміш близько хвилини. Тепер зливаємо воду з банок в раковину і заливаємо абрикоси гарячим сиропом.

Закручуємо банки кришками і перевертаємо. Після охолодження під теплим покривалом переносимо банки з десертом в сухе, прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Абрикоси в сиропі без стерилізації на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів з лимонною кислотою Варення з абрикосів на зиму