Це ароматне ласощі сонячного кольору сподобається всім ласунам і не тільки. Джем виходить щільним, густим, насиченим. Агар-агар сприяє появі такої особливої, характерної консистенції джему. Для ранкового тосту ложечка такого джему просто незамінна.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Агар-агар – 10 гр.
  • Вода – 160 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з абрикосів з агар-агаром. Для джему відбираємо стиглі, м’які плоди. Від ступеня зрілості та солодощі абрикосів багато в чому залежить підсумковий смак джему.

Абрикоси ретельно промиваємо проточною водою. Прибираємо дефектні плоди. Чистим абрикосам даємо обсохнути, щоб джем не потрапила зайва рідина. Не гаючи часу, заздалегідь готуємо агар-агар: висипаємо його в невеликий посуд і заливаємо холодною водою у зазначеному обсязі, перемішуємо і даємо постояти 20-30 хвилин.

Розрізаємо кожен абрикос навпіл і отримуємо кісточку.

Підготовлені абрикоси без кісточок потрібно подрібнити. Можна подрібнювати заглибним блендером, або стаціонарним, також зручно робити це за допомогою м’ясорубки.

В отриману абрикосову масу видавлюємо сік лимона і перемішуємо.

Подрібнені абрикоси з лимонним соком поміщаємо в каструлю, висипаємо цукор. Ставимо каструлю на плиту і при періодичному помішуванні доводимо до кипіння. Після закипання варимо протягом п’яти хвилин при постійному помішуванні.

Агар-агар перемішуємо до розчинення продукту. Через сито вливаємо розчин у киплячий абрикосовий джем тонкою цівкою, не перестаючи заважати джем. Проварюємо ще п’ять хвилин при кипінні низької інтенсивності.

Гарячий джем фасуємо за попередньо простерилизованным банкам і закриваємо простерилизованными кришками. Даємо банкам повністю охолонути. Через добу джем схопиться, та консистенція помітно загусне і ущільниться.

Готовий джем зберігаємо в темному прохолодному місці не більше року.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення-п'ятихвилинка з абрикосів без кісточок Джем з абрикосів без кісточок