Ачма з лаваша з куркою є однією з безлічі версій приготування цього смачного сирного пирога. Куряче м’ясо потрібно попередньо відварити або використовувати те, що залишилося з вечора. Додамо в ачму багато зеленої цибулі і листи змастимо сумішшю з яєць і молока. Сир достатньо взяти одного виду. Запечемо ачму з куркою в духовці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 2 шт.
  • Курка (варена) – 200 гр.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Сир (мякий) – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати ачму з лаваша з куркою легко! Заздалегідь відварене м’ясо курки відокремити від кісточки і наріжте на невеликі шматочки. Нарізане м’ясо перекладіть в окрему тарілку.

Шматок м’якого сиру подрібніть на крупну тертку. Зелена цибуля промийте, струсіть зайву вологу і дрібно його нашаткуйте. Сир і цибулю перекладіть до нарізання м’яса, і все перемішайте.

В іншій мисці добре збийте з допомогою виделки яйця з молоком. Цю суміш по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем.

Форму для випічки змастіть маслом і викладіть на неї один лист лаваша. Його полийте приготованою заливкою з яєць і молока (десь 3 ст. л.) і розкладіть частину начинки. Другий аркуш лаваша розрізати кухонними ножицями на 3-4 поздовжніх шматочка. 3акусочка укладіть по черзі в форму, поливаючи заливкою і укладаючи між ними начинку.

Потім загорніть всередину краю першого аркуша і поверх його укладіть 4-й шматочок лаваша. Полийте його залишилася заливкою і посипте (за бажанням) тертим сиром.

Запікайте ачму з куркою в духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин. Приготований смачний пиріг подайте до столу гарячим.

Приємного апетиту!

Ачма з лаваша Лінива ачма з лаваша