Апетитну ліниву ачму можна приготувати в мультиварці, що ще більше полегшить вам процес. Ароматну закуску подають як теплою, так і холодною. Ідеально доповнить сімейне чаювання або виступить в ролі повноцінного страви на сніданок.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Сир Адигейський – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кінза – 20 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт ледачою ачмы з лаваша в мультиварці простий у приготуванні! На великій тертці натираємо адигейський сир.

промиваємо зелень подрібнюємо її гострим ножем.

В окремій тарілці змішуємо сир з зеленню, перемішуємо.

Окремо збиваємо курячі яйця з кефіром до отримання однорідного складу.

Даємо підтанути вершкового масла і ретельно промазуємо їм чашу мультиварки.

Викладаємо в чашу один лист лаваша. Кінчики повинні стирчати.

Інший аркуш лаваша нарізаємо на невеликі прямокутні шматочки.

Занурюємо шматочки лаваша в яєчно-кефірну суміш, даємо їм просочитися.

Викладаємо на лаваш в мультиварці половину начинки з сиру і зелені.

На начинку щільно викладаємо шматочки лаваша. Виливаємо всю просочення.

Знову робимо шар з сиру і зелені. Він буде останнім.

Краями першого лаваша закриваємо пиріг. Включаємо режим «Випічка» і чекаємо, приблизно, 40 хвилин до готовності.

Ачму з лаваша не варто відразу діставати з чаші мультиварки. Даємо страві трохи охолонути, а потім викладаємо на блюдо. Можна подавати до столу!

Ачма з лаваша Ачма з лаваша з кефіром Ачма з лаваша з сиром Лінива ачма з лаваша