Для любителів сирно-сирну випічки ачма з лаваша з сиром і зеленню буде великим задоволенням. Готується вона швидко і просто, і потрібно лише листи лаваша, сир і обов’язково сир, адже без сиру буде вже не ачма. Яку додавати зелень і скільки – обирайте на свій смак. Готуємо ачму на сковорідці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 2 шт.
  • Сир 9% – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати ачму з лаваша з сиром і зеленню просто! Підготуйте всі продукти для ачмы. Сир перекладіть в окрему мисочку.

Свіжу зелень (в рецепті це петрушка) промийте, струсіть зайву рідину і наріжте на невеликі шматочки.

Сир добре розімніть вилкою, додайте до нього нарізану зелень і перемішайте.

Шматочок твердого сиру подрібніть на крупну тертку.

В піалу розбийте куряче яйце, додайте до нього трохи солі і перцю і збийте вінчиком.

Листи лаваша розгорніть на стільниці та кухонними ножицями виріжте три кола діаметром відповідно вашої сковорідці.

поставте Сковорідку на середній вогонь і розігрійте в ній трохи рослинного масла.

Один коло лаваша змастіть з допомогою кухонного пензлика чистою водою.

Укладіть це коло на сковорідку змоченою стороною вниз. Вогонь під сковорідкою зробіть мінімальним.

На лист рівномірно нанесіть сирну масу.

Поверх сиру помістіть 2-й коло лаваша.

На нього рівномірно розкладіть шар подрібненого сиру.

Сир накрийте 3-му колом лаваша.

Залийте ачму збитим яйцем. Сковорідку прикрийте кришкою і готуйте ачму на маленькому вогні протягом 7 хвилин.

Приготовану ачму з сиром і зеленню розріжте на порційні шматочки, покладіть на тарілки і подавайте до столу гарячою. Вона залишиться смачною і після охолодження.

Приємного апетиту!

Ачма з лаваша Ачма з лаваша з сиром Ачма з лаваша з сиром і сиром Лінива ачма з лаваша