Ачма з лаваша з сиром і сиром в мультиварці простий смачний і сподобається вашим домочадцям! В домашніх умовах приготувати справжню грузинську ачму непросто. У цьому рецепті вам пропонується зробити її з лаваша і запекти в мультиварці. Випічка вийде не суха і дуже ніжна. Для начинки візьмемо два види сиру і трохи сиру. Можна використовувати і сир одного сорту, але буде інший смак, тому вибирайте самі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш вірменський – 2 шт.
  • Сир – 400 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Кефір – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати ачму з лаваша з сиром і сиром в мультиварці, візьміть стандартну упаковку вірменського лаваша.

Відміряйте потрібну кількість кефіру будь-якої жирності.

Сир виберіть на свій смак. Тут вам пропонується взяти моцарелу, сулугуні та сир.

Підготуйте сіль, улюблені спеції, сіль і яйце.

Сири подрібніть на крупну тертку і перекладіть в миску. Додайте до сиру сир, трохи солі, спеції і перемішайте.

Потім у цю суміш налийте кефір і спробуйте на смак, щоб суміш була трохи солона, а не пересолена. Сир з кефіром ще раз перемішайте.

Чашу мультиварки змастіть маслом і викладіть в неї 1 лист лаваша, залишаючи краю. Другий лист лавашу поріжте на шматочки.

Перший лист рясно змастіть сиро-кефірної сумішшю.

Потім у чашу кладіть шматочки другого листа, також рясно промазуючи їх сумішшю.

Вільні краї лаваша загорніть всередину. Залийте ачму решті сумішшю. Встановіть на мультиварці програму «Випічка» на 30 хвилин.

Потім ачму (вона зверху залишилася світлою) переверніть на інший бік і продовжуйте запікати на тій же програмі ще 20 хвилин.

Спечену ачму перекладіть на блюдо і трохи остудіть.

Потім поріжте її на порційні шматочки і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Ачма з лаваша Ачма з лаваша з кефіром Ачма з лаваша з сиром і сиром Лінива ачма з лаваша