Ачма – це смачна закуска з лаваша з апетитною сирною начинкою. Така страва стане ситним і корисним сніданком для всієї родини! Напевно, ваші рідні полюблять це незвичайне блюдо!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Сир Адигейський – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати ачму з лаваша з сиром, кефіром в духовці просто! Яйця розбиваємо в миску, додаємо до них кефір, сіль і чорний мелений перець. Збиваємо масу віночком.

Сир тверді і адигейський натираємо з допомогою великої терки.

Тепер беремо форму для запікання, змащуємо низ і боки рослинним маслом.

Викладаємо один лист лавашу, щоб він звисав через борти, інший лист викладаємо поперек першого, Він буде закривати іншу пару бортиків.

Відразу викладаємо частину яєчно-кефірно маси, на неї кладемо адигейський і твердий сири. Перекриваємо їх ще одним шаром лаваша. І так повторюємо декілька разів, повинно вийде 3-4 шару.

Загортаємо звисають кінця лаваша і поливаємо зверху яєчної сумішшю. Ставимо в духовку на 15-20 хв., випікаємо при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Ачма з лаваша Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з сиром Лінива ачма з лаваша