– Дуже смачна закуска, яка стане відмінним доповненням до різних м’ясних і овочевих страв. Готувати її дуже просто, і це займе всього кілька хвилин. А страви з такою аджикою придбають абсолютно нові пікантні нотки!


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Помідори зелені – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Корінь хрону – 30 гр.
  • Петрушка – 3 пучка
  • Паприка мелена – 2 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
  • Оцет яблучний 6% – 100 мл
  • Масло соняшникове – 6 ст. л.

Процес приготування:

Миємо всі овочі і зелень. Очищаємо часник, цибулю та хрін.

Пропускаємо все через м’ясорубку і утворимо однорідну масу.

Додаємо в неї сіль, приправи і цукор. Розмішуємо і даємо суміші настоятися 15 хв

Потім додаємо оцет і олію. Розкладаємо готову аджику в стерилізовані банки. Закатуємо. Залишаємо її до повної готовності на 2 дні.

Порада: через два дні аджику потрібно перекласти в морозильну камеру. У холодильнику така закуска буде зберігатися лише місяць.

Приємного апетиту!

Аджика без варіння Аджика без яблук Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з хріном Аджика з хріном і часником Зелені помідори на зиму Сира аджика з хріном