– Дуже смачна закуска, яка стане відмінним доповненням до різних м’ясних і овочевих страв. Готувати її дуже просто, і це займе всього кілька хвилин. А страви з такою аджикою придбають абсолютно нові пікантні нотки!
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Помідори зелені – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Корінь хрону – 30 гр.
- Петрушка – 3 пучка
- Паприка мелена – 2 ч. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Оцет яблучний 6% – 100 мл
- Масло соняшникове – 6 ст. л.
Процес приготування:
Миємо всі овочі і зелень. Очищаємо часник, цибулю та хрін.
Пропускаємо все через м’ясорубку і утворимо однорідну масу.
Додаємо в неї сіль, приправи і цукор. Розмішуємо і даємо суміші настоятися 15 хв
Потім додаємо оцет і олію. Розкладаємо готову аджику в стерилізовані банки. Закатуємо. Залишаємо її до повної готовності на 2 дні.
Порада: через два дні аджику потрібно перекласти в морозильну камеру. У холодильнику така закуска буде зберігатися лише місяць.
Приємного апетиту!
Аджика без варіння Аджика без яблук Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з хріном Аджика з хріном і часником Зелені помідори на зиму Сира аджика з хріном