Відійдемо від класичного варіанту приготування аджики. Якщо замінити основний інгредієнт буряком, вийде незвичайний, але дуже смачний соус, який можна і як подати салат і суп замість заправки додати.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Буряк – 2 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Морква по-корейськи – 0.5 кг
- Масло рослинне – 0.5 л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник (очищений) – 1 склянка
- Кріп – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування аджики з буряка та моркви? Перець вимийте і виріжте коробочку з насінням. Наріжте його великими шматками. Помідори вимийте, розріжте на часточки, вирізаючи плодоніжку. Інші овочі очистіть, вимийте і розріжте на великі частини. Подрібніть групами всі овочі через м’ясорубку.
У казан налити олію і обсмажте цибулю. Через 3 хвилини всипте моркву і перемішайте. Вогонь зменшите до маленького.
Через 3 хвилини покладіть в казан буряк.
Далі додавайте перці: і солодкий і гіркий.
На завершення влийте томатне пюре, перекладіть подрібнений часник, розмішайте і готуйте, помішуючи аджику, протягом 30 хвилин.
Сіль і перець додайте в казан разом з подрібненою зеленню. Можна використовувати тільки кріп або тільки петрушку, за вашим бажанням. Коли маса знову закипить – вимикайте.
Розподіліть аджику в стерильні сухі банки і закупорьте кришками. Переверніть тару, укрийте ковдрою і залиште в затишному місці на добу.
Приємного апетиту!
Аджика без оцту Аджика без хрону Аджика варена Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Гостра аджика