Аджика з кабачків і помідорів з гострим перцем – найкраща закуска до м’ясних і картопляних страв! По густоті вона схожа на ікру, але більш пряна, особливо, якщо додати трохи гострого перцю! Така аджика не тільки нагодує, але й зігріє!


Інгредієнти: на 1.8 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Часник – 5 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 2 ст. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 30 мл

Процес приготування:

Готувати аджику з кабачків і помідорів з гострим перцем легко! Всі овочі промиваємо. Кабачки очистити від шкірки, також видаляємо з кабачків і перців насіння.

Моркву чистимо, а у помідорів видаляємо черешки.

Потім всі овочі подрібнюємо за допомогою блендера, також можна перемолоти їх у м’ясорубці.

Додаємо в масу цукровий пісок, сіль, перець і олію. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Варимо аджику після кипіння 40-50 хв. За 5-7 хв. вливаємо оцет і розмішуємо.

Готову аджику перекладаємо простерилізовані банки і закатуємо металевими кришками. Перевертаємо догори дном і даємо банкам охолонути.

Приємного апетиту!

Аджика з кабачків Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика з морквою Аджика з помідорів і перцю Гостра аджика Гострі кабачки на зиму Салат з кабачків, помідорів і перцю на зиму