Гостра, пряна аджика – ідеальна пара до червоного м’яса і різних м’ясних страв. Приготування аджики на зиму не займає багато часу, за смаком вона вигідно відрізняється від покупної виходить дешевше. Томати, перець і зелень створюють прекрасний ансамбль, незважаючи на свою простоту.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Перець чилі – 0,3 кг
- Часник – 0,2 кг
- Кінза – 0,2 кг
- Петрушка – 0,2 кг
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Масло рослинне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Сіль – 0.33 ст.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Готувати аджику з червоного перцю по-вірменськи легко! Промийте томати і видаліть з них шкірку, попередньо обшпаривши плоди окропом. Наріжте помідори часточками, після чого ретельно збийте в блендері до утворення пюре. Томатне пюре влийте в зручну ємність для варіння і поставте на вогонь.
Перці промийте, видаліть насіння, а потім наріжте на невеликі шматочки. Перець додайте в каструлю з киплячим томатним пюре, перемішайте, проваріть близько десяти хвилин. Потім влийте рослинне масло і залиште на слабкому вогні годину.
Промийте і обсушіть зелень, а потім дрібно наріжте її. Додайте до зелені сіль, спеції, часник і добре збийте за допомогою блендера.
У вже готову аджику додайте суміш зелені зі спеціями і гарненько перемішайте. Потім влийте оцет в каструлю, знову перемішайте аджику і закрийте кришкою до повного охолодження.
У стерильні сухі баночки покладіть остиглу аджику, потім щільно закупорьте її стерильними кришками і приберіть на зберігання в холодильник або холодний льох.
Аджика без яблук Аджика варена Аджика з кінзою Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика класична Аджика на зиму