По даному рецепту вам пропонується приготувати аджику з хріном без термічної обробки. Вона добре зберігається завдяки натуральним консервантам хріну і часнику і містить багато вітамінів. Всі овочі в цьому рецепті подрібнюються на м’ясорубці. Ваш соус чудово підійде до м’ясних і рибних страв.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Корінь хрону – 400 гр.
  • Часник – 400 гр.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 10 ст. л.

Процес приготування:

Готувати аджику з хріном сиру просто! Помідори помийте, видаліть у них плодоніжки і наріжте томати на шматочки. Почистіть корінь хрону, помийте і також наріжте. Очистіть від лушпиння часник.

Всі овочі перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами. Спочатку перекрутіть помідори з часником і отриману масу вилийте в окремий посуд.

Для подрібнення хрону надіньте на м’ясорубку поліетиленовий пакет, щоб менше плакати. Краще використовувати ручну м’ясорубку, щоб жорсткий корінь хрону не пошкодив ножі. Разом з хріном перекрутіть і очищений гострий перець. Перекручений у пакет хрін відразу перекладіть в помідорну масу.

Подрібнені помідори з хріном добре перемішайте.

Потім додайте в аджику вказане в рецепті кількість солі, цукру та оцту і ще раз перемішайте.

Стерилізуйте сухим способом баночки для заготівлі. Приготовану аджику з хріном розкладіть по банках. Зверху в кожну баночку налийте по 2 ложки масла, щоб заготовка краще зберігалася.

Потім закрийте баночки щільними пластиковими кришками. Зберігайте таку аджику тільки в холодильнику.

Вдалих заготовок!

Аджика без стерилізації Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з помідорів класична Аджика з хріном Аджика Кобра Аджика на зиму Гостра аджика Сира аджика