Аджика з червоного перцю проста в приготуванні і сподобається більшості домочадців! Зовсім не обов’язково в аджике використовувати багато інгредієнтів, в тому числі томати, щоб вона вийшла смачна і ароматна. Перець з часником і зеленню – ось всі складові соусу.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Перець чилі – 100 гр.
- Масло рослинне – 1,5 склянки
- Сіль – 2 ч. л.
- Часник – 2 головки
- Тархун – 20 гр.
- Кінза – 1 пучок
Процес приготування:
Готувати аджику з червоного перцю легко! Добре вимийте під проточною водою овочі та зелень.
У солодкого перцю виріжте коробочку з насінням і крупно наріжте.
Так само очистіть перець чилі. Пам’ятайте, що займатися цим овочем краще в рукавичках, щоб поберегти руки від неприємного печіння.
Очищений часник сполосніть під проточною водою.
перець і часник Подрібніть за допомогою м’ясорубки.
Перелийте масу в каструлю.
Поставте ємність на плиту і доведіть до кипіння.
Додайте в заготовку масло, зменшіть температуру і продовжуйте готувати 30 хвилин, періодично помішуючи.
Поки заготівля вариться, сполосніть зелень. Відокремте у тархуна листочки від стебла.
дрібно Подрібніть підготовлену зелень.
Так само поступите з кінзою – дрібно порубаєте ножем.
Всипте зелень у каструлю з перцем, розмішайте і продовжите готування протягом 10 хвилин.
Перелийте гарячий соус в простерилізовані банки. Укутайте на 6 годин, а після відправляйте в холодильник.
Приємного апетиту!
Аджика з гострого перцю Аджика з кінзою Аджика Кобра Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика