Аджика з червоного перцю проста в приготуванні і сподобається більшості домочадців! Зовсім не обов’язково в аджике використовувати багато інгредієнтів, в тому числі томати, щоб вона вийшла смачна і ароматна. Перець з часником і зеленню – ось всі складові соусу.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Перець чилі – 100 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 склянки
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Часник – 2 головки
  • Тархун – 20 гр.
  • Кінза – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати аджику з червоного перцю легко! Добре вимийте під проточною водою овочі та зелень.

У солодкого перцю виріжте коробочку з насінням і крупно наріжте.

Так само очистіть перець чилі. Пам’ятайте, що займатися цим овочем краще в рукавичках, щоб поберегти руки від неприємного печіння.

Очищений часник сполосніть під проточною водою.

перець і часник Подрібніть за допомогою м’ясорубки.

Перелийте масу в каструлю.

Поставте ємність на плиту і доведіть до кипіння.

Додайте в заготовку масло, зменшіть температуру і продовжуйте готувати 30 хвилин, періодично помішуючи.

Поки заготівля вариться, сполосніть зелень. Відокремте у тархуна листочки від стебла.

дрібно Подрібніть підготовлену зелень.

Так само поступите з кінзою – дрібно порубаєте ножем.


Всипте зелень у каструлю з перцем, розмішайте і продовжите готування протягом 10 хвилин.

Перелийте гарячий соус в простерилізовані банки. Укутайте на 6 годин, а після відправляйте в холодильник.

Приємного апетиту!

Аджика з гострого перцю Аджика з кінзою Аджика Кобра Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика