Аджика з кабачків з болгарським перцем на зиму – неймовірно смачна, пряна закуска. Густа і апетитна, з нею будь-яку страву заграє новими фарбами! Справжня смакота!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Часник – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 70 мл
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати аджику з кабачків з болгарським перцем на зиму? Всі овочі промиваємо водою. Якщо кабачки зрілі, то краще зняти у них шкірку, щоб не горчили. Також кабачки розрізаємо на половинки і вичищаємо ложкою насіння.

Болгарський перець ріжемо на дві частини, видаляємо насіння. У помідори вирізаємо плодоніжку. Моркву чистимо і промиваємо.

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно дробимо ножем.


Тепер всі овочі, крім головок часнику подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо до них цукор, сіль, мелений перець і рослинне масло. Перемішуємо і ставимо на вогонь. Варимо аджику 40 хв. після кипіння. За 10 хв. до готовності додаємо часник і оцет. Розмішуємо.

Розкладаємо аджику по стерилізованим банкам і закатуємо. Залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.

Приємного апетиту!

Аджика Аджика без яблук Аджика з морквою Гостра аджика Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви