Хочу поділитися рецептом обпікаючою аджики з гіркого перцю. Приправа виходить досить гострою і дуже ароматною. Таку аджику я рекомендую тільки тим, у кого немає протипоказань по здоров’ю, а іншим раджу вживати в невеликих кількостях.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 1 кг
- Орегано – 4 ч. л.
- Фенхель – 3 ч. л.
- Базилік сушений – 4 ч. л.
- Сіль велика – 80 гр.
- Коріандр мелений – 4 ч. л.
- Приправа Уцхо-сунелі – 4 ч. л.
- Чабер – 2 ч. л.
- Волоський горіх – за бажанням
Процес приготування:
Як почати готувати аджику з гіркого перцю на зиму? Заздалегідь висушіть гострий перець. На це потрібно приблизно 2 тижні.
Висушений гострий перець пристойно зменшиться в обсягах. У рецепті вказано кількість сушеного гострого перцю. Надіньте рукавички одноразові. Висушений гострий перець промийте і обсушіть. Потім видаліть хвостики і серцевину з насінням, скориставшись ножицями.
Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній проточній воді. Очищений гострий перець перекрутіть через м’ясорубку 2 рази. Потім перекрутіть часник і додати до перекрученному гострого перцю. Ретельно перемішайте отриману масу.
Сухий орегано, насіння фенхелю, сухий базилік, мелене насіння коріандру, уцхо-сунелі, сухий чабер викладіть на суху сковороду. Поставте на повільний вогонь і обсмажте пару хвилин, щоб спеції розкрилися. Потім викладіть спеції в кавомолку і подрібніть. При наявності ступки, подрібніть спеції в ній.
Подрібнені спеції додайте в суміш з гострого перцю і часнику. Потім додайте велику сіль. Ретельно перемішайте. Повинна вийти густа в’язка маса. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
Приготовану аджику з гіркого перцю розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гостру аджику зберігайте в холодильнику.
Аджику подавайте на стіл за бажанням додайте подрібнений волоський горіх.
Приємного апетиту!
Абхазька аджика Аджика без оцту Аджика без помідорів Аджика Кобра Аджика на зиму Сира аджика