Аджика – приправа, яка має безліч рецептів. Аджика може бути сирою або приготованою. Сьогодні я хочу поділитися цікавим рецептом аджики з яблуками, морквою, болгарським перцем.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 3,5 ст. л.
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Часник – 400 гр.
  • Петрушка – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати аджику з яблуками, морквою і перцем? Підготуйте необхідні інгредієнти для аджики з яблуками, морквою і перцем. Морква вимийте, обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Яблука, помідори, болгарський і гіркий перець ретельно вимийте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під водою.

Яблука наріжте на 4 частини і очистіть від серцевини. Помідори очистіть від плодоніжок і наріжте на кілька частин. Болгарський перець очистіть від серцевини і насіння. Очищений ріпчасту цибулю наріжте на кілька частин.

Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть до однорідної консистенції з допомогою блендера або кухонного комбайна.

Подрібнені помідори вилийте в глибоку металевий посуд з товстим дном. Ємність поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім по черзі додайте подрібнену моркву, яблука, цибулю і болгарський перець. Ретельно перемішайте. Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 1-1,5 години, періодично помішуючи.

Тим часом часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.

Гіркий перець очистіть від серцевини і насіння.

Петрушку і кріп ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу. Очищений часник і зелень пропустіть через м’ясорубку.

Очищений гіркий перець також подрібніть за допомогою м’ясорубки.

В гарячу овочеву масу додайте подрібнену зелень петрушки і кропу, гіркий перець і часник. Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Ретельно перемішайте.

Влийте рослинне масло і столовий оцет, перемішайте і варіть ще 30 хвилин. Банки добре вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Розкладіть гарячу аджику по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки. Гарячі банки переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу.

Потім приберіть аджику в темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика з помідорів, перцю і моркви Аджика на зиму Гостра аджика Грузинська аджика Солодка аджика