Аджика з хріном – пікантне доповнення до м’ясних страв з грузинським акцентом, який легко можна приготувати в домашніх умовах, якщо чітко слідувати інструкції, яка представлена вашій увазі. Для того, щоб смакові якості аджики повністю розкрилися, при виборі інгредієнтів віддавайте перевагу свіжим і стиглим овочів без ознак пошкоджень.


Інгредієнти: на 1.8 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Корінь хрону – 500 гр.
  • Часник – 100 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Яблука – 500 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт аджики з хріном без оцту простий у приготуванні! Для початку необхідно ретельно промиваємо корені хрону, потім очищаємо їх.

Далі очищаємо від лушпиння часник, подрібнюємо його за допомогою м’ясорубки.

Тепер беремо помідори. Їх необхідно добре промити і обсушити. Після чого нарізаємо їх великими скибочками в довільному порядку так, щоб їх було зручно пропускати через м’ясорубку.

Подрібнюємо кожен томат до пюреобразного стану за допомогою м’ясорубки.

Моєму болгарський перець, потім видаляємо з нього насіння і плодоніжки. Потім нарізаємо довільно кожен плід шматочками і пропускаємо через м’ясорубку.

Ті ж маніпуляції виробляємо з гострим перцем. Але якщо ви не хочете, щоб аджика вийшла занадто гострою, видаліть з гострого перцю зерна.

Тепер займемося підготовкою яблук. Їх також необхідно вимити, очистити від шкірки, розрізати навпіл, видаливши серцевину. Після цього пропускаємо яблука через м’ясорубку.

Наступний крок – пропускаємо через м’ясорубку, нарізаний на шматочки корінь хрону.

Всі подрібнені інгредієнти з’єднуємо у великій окремій ємності, туди ж відправляємо цукор і сіль, потім все ретельно перемішуємо.

Відправляємо ємність з овочевим пюре на повільний вогонь. Після закипання варимо масу протягом двадцяти п’яти хвилин.

Далі в овочеву масу доливаємо невелику кількість води, а також висипаємо лимонну кислоту. Після чого варимо все ще п’ять хвилин.

Аджика готова. Залишилося розкласти ще в стерилізовані банки і накрити кришками.

Аджика з гострого перцю Аджика з перцю Аджика з помідорів Аджика з яблуками і помідорами Аджика пальчики оближеш на зиму Помідори з яблуками на зиму