Справжня аджика пекуча виходить з гіркого перцю і часнику. Продукти під час готування не піддаються термічному впливу, що дозволяє зберегти їх корисні властивості. Така пікантна закуска підійде до м’яса або сала.


Інгредієнти: на 0.1 л.

  • Перець чилі – 20 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати аджику з гіркого перцю і часнику, обережно промиваємо гіркий перець, очищаємо його від хвостиків і насіння.

Часник поділяємо на зубчики і очищаємо від лушпиння.

Перець слід подрібнити до стану кашки. Це можна зробити за допомогою м’ясорубки або блендера.

Часник подрібнюємо гострим ножем і з’єднуємо з гірким перцем.

Додаємо в суміш сіль. Її кількість можна регулювати за смаком.

Вливаємо три ложки рослинної олії.

Ретельно перемішуємо масу до однорідності.

Розливаємо гарячу аджику по банкам, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в холодильник. Готово!

Абхазька аджика Аджика без варіння Аджика без хрону Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з перцю Грузинська аджика