Аджика заслужила довіру у багатьох сім’ях в якості ідеальної закуски або соусу до різних страв. Пропонуємо варіант аджики з кабачків з томатною пастою і болгарським перцем. Ця пікантна, соковита і ароматна аджика обов’язково припаде до смаку всім вашим домочадцям.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кабачки – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 600 гр.
- Томатна паста – 300 гр.
- Вода – 200 мл
- Масло рослинне – 150 мл
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Кріп – 0.5 пучків
- Петрушка – 0.5 пучків
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Пластівці перцю чилі – за смаком
Процес приготування:
Готувати аджику з кабачків з томатною пастою і болгарським перцем легко! Кабачки помити, просушит на кухонному рушнику. Очистити їх від товстої шкірки і великих насіння. Кабачки нарізати великими кубиками і подрібнити в м’ясорубці. Лук очистити, розрізати навпіл і також подрібнити в м’ясорубці. Перець помити, просушити на кухонному рушнику. У перцю видалити плодоніжки і насіння, перець пропустити через м’ясорубку. Подрібнені кабачки, цибуля і перець перелити у велику каструлю.
Морква помити, очистити і натерти на крупній тертці. Відправити моркву в каструлю до решти інгредієнтів. Туди ж ввести томатну пасту, воду, сіль і цукор, все ретельно перемішати.
Поставити каструлю на вогонь, довести масу до кипіння. Потім зменшити вогонь і варити 50 хвилин.
Зелень кропу і петрушки помити, просушити і дрібно нарубати. Часник очистити і подрібнити. В кінці варіння додати аджику зелень, часник, чорний мелений гострий сушений перець за смаком. Все ще раз обережно перемішати.
Банки і кришки для консервації аджики стерилізувати. За підготовленим банкам розлити готову аджику з кабачків з томатною пастою і болгарським перцем. Банки з аджикою закрутити кришками або закатати, перевернути банки догори дном і залишити, щоб аджика повністю охолола. Зберігати аджику в прохолодному і темному місці до запитання. Це дуже смачно!
Аджика Аджика з кабачків Аджика з кабачків з томатною пастою Аджика Кобра Аджика пальчики оближеш на зиму Гострі кабачки на зиму Грузинська аджика