Аджика з баклажанів та помідорів – чудова приправа до будь-яких страв. Приправа виходить ароматною зі збалансованим смаком. Така аджика – чудова альтернатива магазинним соусів і приправ.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Баклажан – 1 кг
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Часник – 300 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики з баклажанів та помідорів? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для аджики з баклажанів та помідорів. Вимийте баклажани, помідори, болгарський і гострий перець, а потім обсушіть їх. Болгарський і гострий перець очистіть від насіння і серцевини.

Помідори розріжте навпіл і видаліть плодоніжку. Підготовлені помідори викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Можна скористатися м’ясорубкою або кухонним комбайном. Подрібнені помідори викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати аджику.

Баклажани подрібніть за допомогою блендера. Очищений і гострий перець болгарський також подрібніть до однорідної консистенції. Подрібнені овочі викладіть до подрібненим помідорів. В отриману овочеву масу додайте цукровий пісок, кухонну сіль і рослинне масло.

Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи. Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою. Викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Буквально за 5-10 хвилин до готовності додайте подрібнений часник і влийте вказане в рецепті кількість столового оцту. Добре перемішайте.

Зніміть з вогню аджику. Обережно розкладіть гарячу аджику з баклажанів та помідорів по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу. Потім приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Аджика без яблук Аджика з болгарським перцем Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика пальчики оближеш на зиму Баклажани з перцем на зиму Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму