Аджика із слив і болгарського перцю – прекрасне доповнення до ясних страв і різних гарнірів. Дана заготівля відрізняється яскравим смаком і ароматом, який неодмінно асоціюється з літом. Якщо ви бажаєте підвищити градус гостроти вашої заготовки, при підготовці гострого перцю обмежтеся видаленням лише зеленого хвостика.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 40 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Помідори свіжі – 0.5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 2 головки

Процес приготування:

Готувати аджику із слив і болгарського перцю просто! В першу чергу необхідно перебрати сливи. Видаляємо гілочки, листочки, а також відкладаємо в сторону підгнилі та червиві плоди. Після сортування сливи слід промити.

Болгарський перець також промиваємо, потім видаляємо з нього насіння і плодоніжку, нарізаємо перець невеликими шматочками.

Тепер прийшла черга гіркого перцю. Його необхідно промити і видалити зелений хвостик. У тому випадку, якщо ви не є великим любителем гострого, насіння з гіркого перцю також рекомендується видалити.

Наступний крок – промиваємо помідори, нарізаємо їх скибочками, видаливши плодоніжки.

Очищаємо від лушпиння часник.

Тепер нам потрібно подрібнити всі інгредієнти. Для цього можна використовувати м’ясорубку або блендер. Інгредієнти подрібнені відправляємо у велику каструлю. Туди ж насипаємо сіль.

Наступний крок – в овочеву масу додаємо необхідну кількість цукру.

Відправляємо каструлю на повільний вогонь. Після того, як овочева маса закипить, варимо її протягом півгодини. У процесі варіння не забувайте видаляти утворилася пінку.

За кілька хвилин до готовності в овочеву масу необхідно додати оцет. Наша аджика готова. Залишилося розкласти її в стерилізовані банки і закатати кришками.

Аджика Вогник Аджика з помідорів і часнику Аджика з слив Аджика кавказька Аджика класична Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму Солодка аджика