Аджика з кабачків за лічені хвилини – це просто! Легка овочева закуска, яка ідеально підходить не лише до будь-якого овочевого і м’ясного страви, а також в якості намазки на свіжий хрусткий хліб! Який гостроти буде ваша аджика – вирішувати тільки вам. Якщо ви любите погостріше – сміливо збільшуйте норму часнику і гострого перцю вдвічі.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Часник – 0.5 склянки
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Томатна паста – 250 мл
  • Масло олію – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 75 мл

Процес приготування:

Готувати аджику з кабачків з томатним соусом легко! Кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і чистимо від шкірки. Якщо у шинку вже сформовані насіння – чистимо від насіння. Кабачки подрібнюємо за допомогою блендера в пюреобразную масу.

і гострий Перець болгарський промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння. Болгарський перець нарізаємо тонкими півкільцями, гострий – рубаємо дрібними кубиками.

В каструлю до кабачків додаємо подрібнений перець, томатну пасту, олію, сіль і цукор. Добре перемішуємо всі інгредієнти і ставимо каструлю на вогонь. Масу доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько години, не забуваючи постійно помішувати.

Часник чистимо, промиваємо і подрібнюємо його за допомогою блендера. За 10 хвилин до закінчення приготування в аджику додаємо часник і оцет, добре перемішуємо, проварюємо 10 хвилин і знімаємо з вогню.

Готову гарячу аджику розкладаємо по простерилизованным банкам, закриваємо прокип’яченими кришками і перевертаємо банки догори дном. Залишаємо аджику при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Аджика Аджика з гострого перцю Аджика з кабачків з томатною пастою Аджика з перцю Аджика з томатною пастою Консервовані кабачки