Гаряча, аджика пекуча – прекрасна закуска до шашлику або смаженої м’яса. Аджика з помідор виходить більш м’якою, ніж без них. Цей рецепт можна назвати класичним, однак смак заготовки прекрасно підійде тим, хто не любить дуже гостру їжу.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Перець червоний мелений – 150 гр.
- Болгарський перець солодкий – 150 гр.
- Часник – 100 гр.
- Кінза – 0.5 пучків
- Сіль – 1 – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати аджику з помідорів і часнику? Всі овочі для аджики підготуйте, промийте і наріжте на невеликі шматочки.
Потім потрібно пропустити всі інгредієнт для аджики через м’ясорубку або збити за допомогою блендера до однорідної консистенції.
Додайте в ємність з овочами масло, сіль і спеції, а також зелень. Перемішайте аджику і залиште в теплому місці для бродіння. Знімайте кожен день пінку з поверхні закуски, а потім перемішуйте її. Протягом 4-7 днів аджика буде готова.
Готову аджику розподіліть по чистим банкам, обов’язково сухим. Закрийте заготівлю і зберігайте в холодному темному місці.
Аджика Аджика без варіння Аджика без оцту Аджика без стерилізації Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів, перцю і часнику без варіння Гостра аджика