Аджика – соус дуже універсальний. Він і до шашлику підходить, і зі стейком поєднується, і курочку відмінно прикрасить. Для попереднього маринування м’яса і птиці аджика також дуже доречна. Даний рецепт аджики не тільки дуже швидкий, але ще й корисний. Адже аджика готується сирим способом, без подальшого уварювання. Враховуючи, що соус насичений часником і гострим перцем, можна з упевненістю назвати його своєрідними ліками від сезонних застуд.


Інгредієнти: на 0.25 л.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Сіль велика – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати аджику з помідорів і перцю? Для приготування аджики рекомендується вибирати щільні, м’ясисті помідори. Вони дадуть ту саму томатну насиченість та щільність, без водянистості. Ретельно промиваємо томати водою і обсушуємо.

Кожен помідор ріжемо і кінчиком ножа видаляємо слід від плодоніжки.

Далі назрезаем помідори на шматочки довільного розміру. Головне, щоб вони добре поміщалися в чашу блендера або в трубу м’ясорубки.

Перець можна використовувати як свіжий, так і сушений. Його потрібно розрізати на маленькі шматочки разом з насінням, щоб пізніше подрібнити з томатами.

Часник очищаємо від лушпиння, миємо й обсушуємо.

Хмелі-сунелі поміщаємо в ступку або розсипаємо на дерев’яну дошку і тиснемо товкачем або прокатуємо качалкою. Щоб спеції краще измельчились і активніше віддавали свій аромат, можна опрацювати їх разом з сіллю.

В чашу блендера покласти шматочки томатів, часник і нарізаний гострий перець. Висипаємо підготовлені спеції із сіллю і подрібнюємо все разом до стану практично однорідної маси. Також подрібнити компоненти можна і за допомогою м’ясорубки – в цьому випадку маса аджики буде більш рисунок, менш однорідний. В отриману масу додаємо прокип’ячена рослинне масло і перемішуємо.

Приготовану аджику укладаємо в стерильну суху банку і закручуємо стерильною сухою кришкою. Зберігаємо в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Аджика без оцту Аджика без стерилізації Аджика без хрону Аджика пальчики оближеш на зиму Сира аджика