Рекомендую скористатися незвичайним рецептом смачною і ароматною аджики з яблуками, морквою, цибулею. Вітамінна приправа замінить будь покупної кетчуп соус. Така аджика чудово поєднується з рибою, м’ясом і птицею.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Часник – 150 гр.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Яблука – 1 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет яблучний 6% – 6 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 80 гр.
Процес приготування:
Як приготувати аджику з яблуками, морквою і цибулею? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для аджики. Яблука і моркву ретельно промийте. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, болгарський і гострий перець вимийте і очистіть від серцевини. Помідори ретельно вимийте і помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 1 хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку, видаліть плодоніжку.
Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою. Яблука, болгарський і гострий перець, часник і ріпчасту цибулю подрібніть до однорідної консистенції з допомогою кухонного комбайна, блендера або пропустіть через м’ясорубку.
Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім натріть на крупній тертці. Помідори, натерту моркву і інші подрібнені інгредієнти викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати аджику. Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і рослинної олії.
Ємність з овочами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 45-50 хвилин, періодично помішуючи. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
В аджику влийте необхідну кількість столового оцту, ретельно перемішайте і відразу зніміть з вогню. Розкладіть гарячу аджику з яблуками, морквою і цибулею по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу.
Потім приберіть ароматну аджику в темне прохолодне місце на зберігання. Всі інгредієнти можна подрібнити з допомогою кухонного комбайна або пропустити через м’ясорубку.
Решту аджику можна пробувати після повного остигання.
Приємного апетиту!
Аджика з болгарським перцем Аджика з морквою Аджика з помідорів, перцю і моркви Аджика з яблуками Аджика на зиму Гостра аджика