Рекомендую скористатися незвичайним рецептом смачною і ароматною аджики з яблуками, морквою, цибулею. Вітамінна приправа замінить будь покупної кетчуп соус. Така аджика чудово поєднується з рибою, м’ясом і птицею.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Часник – 150 гр.
  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет яблучний 6% – 6 ст. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 80 гр.

Процес приготування:

Як приготувати аджику з яблуками, морквою і цибулею? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для аджики. Яблука і моркву ретельно промийте. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, болгарський і гострий перець вимийте і очистіть від серцевини. Помідори ретельно вимийте і помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 1 хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку, видаліть плодоніжку.

Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою. Яблука, болгарський і гострий перець, часник і ріпчасту цибулю подрібніть до однорідної консистенції з допомогою кухонного комбайна, блендера або пропустіть через м’ясорубку.

Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім натріть на крупній тертці. Помідори, натерту моркву і інші подрібнені інгредієнти викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати аджику. Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і рослинної олії.

Ємність з овочами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 45-50 хвилин, періодично помішуючи. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

В аджику влийте необхідну кількість столового оцту, ретельно перемішайте і відразу зніміть з вогню. Розкладіть гарячу аджику з яблуками, морквою і цибулею по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу.

Потім приберіть ароматну аджику в темне прохолодне місце на зберігання. Всі інгредієнти можна подрібнити з допомогою кухонного комбайна або пропустити через м’ясорубку.

Решту аджику можна пробувати після повного остигання.

Приємного апетиту!

Аджика з болгарським перцем Аджика з морквою Аджика з помідорів, перцю і моркви Аджика з яблуками Аджика на зиму Гостра аджика