Аджика з гіркого перцю без варіння – пікантне доповнення до м’ясних страв, який здатний підвищити градус гостроти ваших улюблених страв. До речі, цей самий градус гостроти в процесі приготування можна регулювати самостійно: зберігши насіння перцю, ви зробите закуску більш пікантною. До речі, при роботі з гірким перцем щоб уникнути опіків рекомендується використовувати рукавички.


Інгредієнти: на 0.25 л.

  • Перець чилі – 0.5 кг
  • Оцет столовий 9% – 80 мл
  • Часник – 50 гр.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Коріандр мелений – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт аджики з гіркого перцю без варіння простий у приготуванні! В першу чергу гіркий перець необхідно гарненько промити, виклавши його на друшляк. У тому випадку, якщо на плодах зустрічаються підгнилі або сильно пошкоджені ділянки, від них слід позбутися, вирізавши ножем.

Наступний крок – злегка обсушіть плоди, потім наріжте їх великими шматками. Подрібнений перець кладемо в чашу блендера. У тому випадку, якщо ви не хочете, щоб закуска вийшла занадто гострою, видаліть з пекучого перцю насіння.

В чашу блендера до перцю відправляємо очищені від лушпиння зубчики часнику. Потім подрібнюємо овочі. У нас повинна вийти маса пюреподібної консистенції.

Тепер отриману масу перекладаємо в окрему глибоку миску. Туди ж відправляємо цукор, сіль, а також оцет. Все ретельно перемішуємо, після чого даємо настоятися овочевої маси протягом години.

Тим часом підготуйте банки. Їх слід промити використання харчової соди, гарненько змити, потім потримати над парою протягом двадцяти хвилин. Кришки слід прокип’ятити протягом п’яти хвилин. Через пару годин розкладаємо нашу аджику в стерилізовані банки і закатуємо кришками.

Зберігати таку заготовку рекомендується в холодильнику.

Приємного апетиту!

Аджика без стерилізації Аджика без хрону Аджика класична Аджика на зиму Гостра аджика Грузинська аджика