Аджика з яблуками на 5 кг помідор – ще один варіант приготування улюбленої закуски. Завдяки яблук дане блюдо набуває більш густу, ніжну, пастоподібну консистенцію. Крім того, поєднання яблук, перцю та томатів народжує нові смакові нотки.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Яблука – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Морква – 2 кг
- Часник – 350 гр.
- Перець чилі – 100 гр.
- Масло рослинне – 500 мл
- Оцтова есенція – 0.25 ч. л.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Сіль – 80 гр.
Процес приготування:
Готувати аджику з яблуками на 5 кг з помідорами легко! Для початку підготуйте овочі, які потрібні нам для приготування аджики. Яблука промити, очистити від шкірки, видалити серцевину і розрізати невеликими шматочками.
Болгарський перець також промиваємо, потім видаляємо з нього насіння і плодоніжку, потім нарізаємо його часточками.
Промиваємо і очищаємо моркву.
Промиті помідори нарізаємо таким же способом, як і перець з яблуками.
Чистимо часник і промиваємо пекучий перець.
Всі овочі розкладаємо в окремі чашки.
Наступний крок – всі овочі подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або дрібної терки.
Після цього всі подрібнені овочі крім пекучого перцю відправляємо в окрему каструлю, перемішуємо і ставимо на вогонь.
Після закипання варимо масу протягом години. У процесі варіння періодично помішуємо овочеву масу. В іншому випадку вона може підгоріти.
Через годину до загальної маси відправляємо сіль, цукор, рослинна олія, а також подрібнений пекучий перець і часник. Знову все перемішуємо і варимо ще двадцять хвилин.
Після цього в загальну масу вливаємо чверть чайної ложки оцтової есенції. Якщо ви використовуєте столовий оцет 9%, достатньо буде тридцять мілілітрів.
Знову перемішуємо овочеву масу, і знімаємо каструлю з вогню.
Розкладаємо нашу аджику в стерилізовані банки і закатуємо кришками.
Перевертаємо закатані банки догори дном до повного охолодження їх вмісту.
Аджика варена Аджика з помідорів Аджика класична Аджика на зиму Грузинська аджика Солодка аджика Суха аджика