Аджика з яблуками на 5 кг помідор – ще один варіант приготування улюбленої закуски. Завдяки яблук дане блюдо набуває більш густу, ніжну, пастоподібну консистенцію. Крім того, поєднання яблук, перцю та томатів народжує нові смакові нотки.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Яблука – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Морква – 2 кг
  • Часник – 350 гр.
  • Перець чилі – 100 гр.
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Оцтова есенція – 0.25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Сіль – 80 гр.

Процес приготування:

Готувати аджику з яблуками на 5 кг з помідорами легко! Для початку підготуйте овочі, які потрібні нам для приготування аджики. Яблука промити, очистити від шкірки, видалити серцевину і розрізати невеликими шматочками.

Болгарський перець також промиваємо, потім видаляємо з нього насіння і плодоніжку, потім нарізаємо його часточками.

Промиваємо і очищаємо моркву.

Промиті помідори нарізаємо таким же способом, як і перець з яблуками.

Чистимо часник і промиваємо пекучий перець.

Всі овочі розкладаємо в окремі чашки.

Наступний крок – всі овочі подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або дрібної терки.

Після цього всі подрібнені овочі крім пекучого перцю відправляємо в окрему каструлю, перемішуємо і ставимо на вогонь.

Після закипання варимо масу протягом години. У процесі варіння періодично помішуємо овочеву масу. В іншому випадку вона може підгоріти.

Через годину до загальної маси відправляємо сіль, цукор, рослинна олія, а також подрібнений пекучий перець і часник. Знову все перемішуємо і варимо ще двадцять хвилин.

Після цього в загальну масу вливаємо чверть чайної ложки оцтової есенції. Якщо ви використовуєте столовий оцет 9%, достатньо буде тридцять мілілітрів.

Знову перемішуємо овочеву масу, і знімаємо каструлю з вогню.

Розкладаємо нашу аджику в стерилізовані банки і закатуємо кришками.

Перевертаємо закатані банки догори дном до повного охолодження їх вмісту.

Аджика варена Аджика з помідорів Аджика класична Аджика на зиму Грузинська аджика Солодка аджика Суха аджика