Аджика з помідорів і кабачків з варінням на зиму – приголомшлива закуска! Звичайно, спеції можна додавати за смаком, але в іншому краще слідувати рецептом. Тоді аджика вийде в міру густий, дуже соковитою і ароматною. І стане добавкою для безлічі інших страв!


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 5 головок
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Корінь хрону – 2 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики з помідорів і кабачків з варінням на зиму? Промиваємо всі овочі, видаляємо черешки, чистимо моркву, зрізаємо з кабачків шкірку. Очищаємо від лушпиння часник.

Перці і кабачки очищаємо від насіння.

Всі інгредієнти потрібно перекрутити через м’ясорубку, крім часнику.

Додаємо в подрібнені овочі рослинне масло, цукровий пісок, томатну пасту, сіль, перець і подрібнений корінь хрону.

Ставимо масу на вогонь, доводимо її до кипіння і продовжуємо варити 40-50 хв., поки аджика не загусне. За 10 хв. до готовності вводимо столовий оцет і подрібнений яким зручним вам способом часник, розмішуємо.

Розкладаємо аджику в стерилізовані банки і закатуємо. Перевертаємо їх на кришки і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Також для впевненості, можна накрити покривалом.

Приємного апетиту!

Аджика Аджика з кабачків Аджика з помідорів, хріну і часнику Аджика з хріном Аджика з хріном і часником Аджика класична Гостра аджика з кабачків Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму