Ця аджика без томатів. На основі солодкого перцю і яблук створюється цей густий пікантний соус. Яблука додадуть соусу кислинку і пом’якшать трохи гостроту. Та й приготування дуже швидке і просте.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Болгарський перець солодкий – 0,7 кг
- Яблука (кислі) – 0,3 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Перець чилі – 130 гр.
- Часник – 100 гр.
- Оцет яблучний 6% – 50 мл
Процес приготування:
Як приготувати аджику з яблуками сира? Вимийте всі овочі і витріть рушником.
у перцю Видаліть насіння, вирізати насінну коробку і наріжте його великими частинами.
Очищений часник сполосніть під проточною водою і промокніть серветкою.
Перед обробкою гіркого перцю надіньте рукавички. Промийте його і видаліть плодоніжку. Очистіть від насіння.
Промийте яблука, бажано використовувати «Антонівку» або інший кислий сорт. Подрібніть плоди великими шматками, видаливши серцевину.
Пропустіть овочі через м’ясорубку або подрібніть на комбайні. Перекладіть овочеве пюре в миску.
Засипте в неї цукор і сіль і влийте оцет.
Розмішайте заготівлю і залиште на 30 хвилин, давши їй добре настоятися. Розподіліть аджику по стерильним банкам, закрийте кришками і поставте в холодильник.
Приємного апетиту!
Аджика без варіння Аджика з болгарським перцем Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з яблуками Солодка аджика