Любителі гострих соусів неодмінно оцінять рецепт, яким я хочу з вами поділитися. Аджика виходить дуже гострою і досить ароматною. Пікантна приправа відмінно підійде до м’ясних і рибних страв.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Перець чилі – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Петрушка – 200 гр.
  • Селера – 150 гр.
  • Базилік свіжий (фіолетовий) – 150 гр.
  • Часник – 400 гр.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 3 ст. л.
  • Коріандр – 3 ст. л.
  • Календула – 3 ст. л.
  • Кріп – 2 ст. л.
  • Сіль – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати аджику грузинську радянську просто! Болгарський і гострий перець ретельно вимийте і очистіть від насіння і серцевини. Насіння від гострого перцю можете зберегти і висушити, а потім додавати за смаком в улюблені страви.

Очищений болгарський і гострий перець промийте і просушіть.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою.

Підготуйте м’ясорубку і виберете ґрати, якою будете подрібнювати овочі. Від розміру решітки буде залежати консистенція гострої аджики.

Очищені і гострий перець болгарський пропустіть через м’ясорубку. Також можна скористатися кухонним комбайном або блендером.

Очищений часник також подрібніть за допомогою м’ясорубки або інших кухонних пристосувань.

Зелень петрушки, зелень кропу, фіолетовий базилік і листя селери промийте під холодною водою, струсіть від зайвої вологи, а потім пропустіть через м’ясорубку.

Подрібнені овочі викладіть у металевий посуд. Додайте необхідну кількість хмелі-сунелі, сушеного коріандру, сушеної календули і кухонної солі.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом. Надіньте рукавички одноразові і акуратно перемішайте овочеву масу руками.

Потім ретельно перемішайте аджику столовою ложкою.

Розкладіть грузинську аджику по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Банки з аджикою зберігайте в холодильнику.

Гостра аджика виходить досить густий по консистенції і досить гострою. Залишки аджики неодмінно спробуйте, але будьте обережні з її кількістю.

Приємного апетиту!

Аджика без варіння Аджика без помідорів Аджика без хрону Аджика без яблук Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з перцю Сира аджика