Ця гостра і пікантна закуска дуже популярна. Вона готується без варіння, тому добре зберігає всі корисні речовини і смак. Її не просто їдять, але і на її основі готують соус і маринують м’ясо. Гостроту приправи можете змінити кількістю гострого перцю.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Хрін – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1.5 кг
  • Перець чилі – 150 гр.
  • Часник – 300 гр.
  • Сіль – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.33 ст.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування аджики з хріном без варіння? Помідори для аджики добре помийте. Потім надріжте хрестоподібно і на 20 секунд опустіть в окріп, потім у холодну воду. З помідорів видалити шкірку. Потім помідори розріжте на шматочки.

Солодкий і гострий перець помийте, розріжте навпіл і видаліть насіння.

Помідори і перець порційно подрібніть в однорідне пюре за допомогою блендера. Пюре перелийте в окремий посуд.

Корінь хрону очистіть від шкірки, промийте і натріть на дрібну тертку. Це нелегко, але такий спосіб подрібнення хрону максимально розкриває його унікальні смакові якості. Хрін перекладіть в томатне пюре.

Часник почистіть і подрібніть на часничниці. Можете часник порубати ножем, попередньо роздавивши зубки тупою стороною ножа. В аджику перекладіть часник, насипте вказане в рецепті кількість цукру і солі, додайте оцет і все добре перемішайте. Аджика приготовлена. Розкладіть її в чисті сухі банки і закрийте будь кришками. Зберігайте сиру аджику з хріном тільки в холодильнику.

Приготовану аджику можна їсти і одразу, подавши її до м’яса, риби або просто з скибочкою хліба.

Вдалих заготовок!

Аджика без яблук Аджика з болгарським перцем Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з помідорів, перцю і часнику без варіння